Waarschuwing! Uw gegevens zijn mogelijk in gevaar.

U kent vast wel die zogenaamd “urgente” e-mails die van uw bank afkomstig lijken te zijn. Of het bericht dat u een enorme prijs heeft gewonnen. Of deze: ….U moet even uw bankgegevens achterlaten zodat “het geld” gestort kan worden.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Reageer nooit op dit soort e-mails en berichten, want dit zijn namelijk stuk voor stuk allemaal “phishing” berichten; een manier van online fraude plegen die we momenteel helaas het meest voorbij zien komen. Met circa 3 miljoen euro schade is “phishing” de grootste schadepost van internetbankieren.

Wij gaan u leren hoe u deze cyber criminelen te slim af kunt zijn: Hoe herkent u “phishing” en hoe kunt u zich het best wapenen tegen deze manier van cyber criminaliteit?

1. Vertrouw alarmerende e-mailberichten nooit.

Grote bedrijven zullen nooit uw persoonlijke gegevens opvragen via een e-mail. Mocht u dus ooit een alarmerend bericht van uw bank ontvangen waarin wordt gevraagd naar bijvoorbeeld uw pincode, dan is dit een valstrik.

Ons advies is om telefonisch contact op te nemen met de organisatie van wie de mail afkomstig is/lijkt. Mocht het blijken dat het om een phishing e-mail gaat, verwijder deze dan direct. Laat in ieder geval nooit uw gegevens achter in een reactie op deze e-mail.

2. Controleer of de website die u bezoekt een versleuteling gebruikt.

Controleer in uw browser of de website die u bezoekt begint “https://” in plaats van het gebruikelijke “http://”. De letter “S” is dus belangrijk! In de meeste gevallen geeft dit aan dat u zich bevindt in een beveiligde omgeving. Wereldwijd hebben de meeste organisaties die omspringen met persoonlijke gegevens deze versleuteling. Als deze versleuteling ontbreekt kunt u ervan uitgaan dat iets niet klopt.

3. Zorg dat u optimaal beveiligd bent.

Het merendeel van de (gratis) virusscanners heeft geen phishing detectie.

Met de internetbeveiliging van Fiber Nederland (in samenwerking met Kaspersky Lab) bent u wél optimaal beveiligd. Kaspersky Lab maakt gebruik van een unieke bescherming van uw data tijdens het surfen op het internet. Zo wordt u vooraf gewaarschuwd en worden onveilige sites voor u geblokkeerd. Zo blijft u uit de handen van cyber criminelen die hengelen naar uw gegevens.

Als u uw pakket nu uitbreidt met Kaspersky Lab internetbeveiliging, dan ontvangt u van ons de eerste maand cadeau! Wilt u gebruik maken van deze actie?

 

 

Zo maken de cyber criminelen in 2017 geen schijn van kans meer en wordt het pas echt een gelukkig (en 100% veilig) Nieuwjaar!